sâmbătă, 21 februarie 2009

Nunta Muta


Dupa parerea mea, "Nunta Muta" reuseste un singur lucru: sa redea atitudinea taranilor carora li s-a luat pamantul de catre comunisti si care sunt obligati sa stea cumiti si sa taca cand se plimba idiotii si oportunistii satului cu steagul rosu pe ulita. Si sa faca misto de ei, dar cu limita ca stiu ei ca puterea este din pacate de partea idiotilor cu steagul rosu.


Tot filmul este facut de jocul actorilor si nu de poveste sau de felul in care este realizat. Personajele sunt schematice si imaginile vor doar sa socheze prin expunerea unei mizerii excesive. Nu am inteles niciodata de ce prefera unii sa transmita un mesaj filmand in cea mai neagra mizerie si nu incearca sa spuna o poveste si sa creeze niste personaje intr-un decor normal. Atunci poate ne-ar arata ceva arta si nu doar 'arta' de a pune camera pe niste daramaturi.


In concluzie, filmul prezinta foarte veridic atmosfera din carciuma satului, are cateva bancuri memorabile si e plin de actori care joaca foarte bine. Poti sa mori de ras la cateva scene si o sa ramana in amintire cateva scene tragice.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu