marți, 21 septembrie 2010

Peisaj Dezolant si un Caine

kahle_landschaft_mit_hund  
Photo – Paul Flora - Kahle Landschaft mit Hund

Daca doriti sa va umpleti de glorie si sa deveniti un rebel care lupta cu societatea nedreapta puteti deveni un activist pentru drepturile animalelor. Puteti folosi cateva mijloace specifice aflate la indemana tuturor, mai jos prezentam o reteta pentru toti cei care vor sa devina activisti gloriosi pentru drepturile animalelor. Retinteti, oricine poate face asta, nu trebuie sa va descurajati. Daca vreti o sa reusiti.
1. Prezinta-te ca o fiinta superioara care iubeste animalele. Esti o fiinta superioara si dovada este ca iubesti animalele. Prin consecinta, deoarece tu esti o fiinta care militezi pentru drepturile animalelor pentru ca iubesti animalele, oricine nu e de acord cu ceva din ce zici tu este un om care uraste animalele. Deci un om inferior tie.
2. Daca vrei sa castigi adepti, incearca sa ii castigi DOAR prin dragostea pentru animale. Orice iubeste animalele va fi de partea ta, daca nu este de partea ta inseamna ca minte si nu iubeste animalele. Singurele tale argumente trebuie sa fie emotionale si sa incite la dispret pentru cei care nu sunt de partea ta.
3. Daca punctul 1 nu te-a facut suficient de special si superior, un alt motiv sa te simti special este acela ca tu ai o activiate civica prin implicarea in lupta pentru drepturile animalelor. Acest lucru trebuie sa te faca sa te simti mai special decat cei care doar iubesc animalele.
4. Ignora orice problema pusa de cei care nu sunt de acord cu tine. Nu incerca sa raspunzi cu solutii rationale, amiteste-ti punctul doi, doar argumete patimase, nimic concret.
5. Compara situatia deplorabila a organizatiei tale si a lipsei de sprijin cu situatia din alte tari. Raspunsul evident pentru aceasta situatie este faptul ca romanii nu sunt civilizati.
6. E important sa te plangi si sa generalizezi. Niste cretini omoara caini pe undeva, generalizeaza! Toti romanii ar omori caini daca nu ar fi urmariti de organizatii de protectie a drepturilor animalelor.

Daca doriti sa fiti plictisitori si sa nu va umpleti de glorie, puteti sa fiti activisti pragmatici pentru drepturile animalelor. Reteta este plina de lucruri fara stralucire si de munca pentru care nu o sa obtineti reactii patimase. Atentie, nu oricine poate sa faca asta, este nevoie de profesionalism, pragmatism si munca. Dragostea pentru animale joaca un rol secundar aici.
1. Prezinta-te ca o persoana care incearca sa aduca servicii comunitatii. In primul rand servicii oamenilor dar avand grija si de drepturile animalelor. Nu ascundeti sub pres problema cainilor sterilizati care musca oameni. Acceptati asta ca pe o problema si incercati sa o prezentati credibil. De exemplu ca este singura metoda pentru care au existat bani si ca poate nu este cea mai eficienta pentru oameni.
2. Daca vrei sa castigi adepti incearca cu o strategie de marketing. Mai bine dati un ban pe crearea unei strategii care sa obtina sprijin de lunga durata decat pe sterilizarea unor caini acum. Definiti un target, o strategie de educatie a persoanelor, sprijin pentru cei care au grija de caini pe langa blocuri, etc. Si asta fara argumete emotionale exagerate, faceti asta profesionist.
3. Activitatea civica este in sprijinul oamenilor. Aratati-le cum ii ajutati si nu incercati sa explicati ca e absolut normal sa toleram caini vagabonzi printre noi. Trebuie sa ii toleram si sa ii tratam uman pentru ca nu avem bani sa ii strangem in locuri unde sa poata sa fie hraniti si ingrijiti.
4. Problemele puse de oameni ar trebui sa fie tratate cu mare atentie si sa incercati sa va schimbati stategia de comunicare. Exact ca o companie care primeste plangeri despre produs, tot la fel trebuie sa luati masuri. Principalul scop ar trebui sa fie sa comunicati credibil cu orcine fara sa il judecati.
5. In alte tari organizatiile de genul asta au o lunga traditie. Totusi la inceput au avut si ele probleme sa fie acceptate in societate. Daca doresti sa faci comparatii compara cu perioada de inceput nu cu ce e acum. Asta nu dovedeste ca romanii sunt mai putin civilizati ci faptul ca organizatia ta nu are prea multa experienta in comunicare si nu a reusit sa isi faca o imagine corecta.
Organizatii din alte tari comunica cu scolile, ofera practica in cadrul organizatiei pentru elevi in vacante, organizeaza concursuri pentru posesorii de animale, organizeaza cursuri de dresaj. Asta face parte dintr-o strategie, nu se gandesc ca arunca banii pe fereastra pentru oameni in loc sa ajute cainii.
6. Incearca sa colaborezi cu institutiile statului cu toata birocratia si prostia lor. Orice victorie in sensul asta va ajuta oamenii si animalele asa incat merita efortul. Statul considera problemele legate de animale minore, asa ca e mult de facut in sensul asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu