marți, 18 august 2009

Calafat Hotel

Daca te prinde noaptea prin Calafat, e posibil sa iti vina ideea sa tragi la un hotel si sa treci granita a doua zi. Cat de greu poate fi sa gasesti un hotel in tot orasul. Cel mai sigur este sa cauti centrul si sa casti ochii ce hoteluri vezi acolo; nu face sa cauti motel la periferie, cel mai bine este sa te duci la cel mai cu mot hotel din tot Calafat City.

Bun, in drum spre centru afis mare ‘Hotel …’. Respectivul hotel este total invizibil deoarece daca iti pui reclama la hotel pe drumul public si ai grija sa pui reclama sub felinare, reclama va putea fi citita de oamenii care in loc sa doarma noaptea bat drumul Calafatului. Totusi, daca nu iti vine ideea sa pui lumina si pe firma hotelului nimeni nu va gasi hotelul in cauza. Ma rog, poate asta e un hotel secular pe care toti locuitorii din Calafat il stiu. Totusi, aia care vin pentru prima data in acest colt de rai de pe marginea Dunarii nu sunt asa familiari cu spatiile de cazare. Este insa posibil ca acest hotel sa nu existe sau sa fie pentru localnici.

Oricum, sa nu disperam, dupa ce pierdem marcajul pentru primul hotel gasim totusi un alt hotel. Hotelul nou nout, luminat frumos, nume de castru roman. Bun, zicem noi ca prostii, asta trebuie sa fie exact ce cautam. Intram, intrebam daca au camere libere, intrebam de pret, toate bune si frumoase, putin piper dar merge. La urma urmei noaptea in orase mici pe unde n-ai fost nici tu si nici familia ta in ultima suta de ani poti sa dai cat cer la primul hotel, n-are sens sa mai cauti si altele.

Domnu’ receptioner, desi trezit din somn, ne da ceva hartii de completat, si ne trimite la etajul 3. Super, mergem luam bagajele si il intrebam (ca prostii dupa cum spuneam) unde e liftul. Desigur liftul nu exista! Hotel nou nout, spatios frumos, luminos (banuiesc dupa cate geamuri avea ca era noapte) dar nici urma de lift. Cine oare a avut stupida idee sa faca un hotel in anul de gratie 2009 (hai 2008) fara lift! O fi fost deoarece avea nume de castru roman si romanii nu aveau lift? Desi probabil, daca as cauta pe google as afla ca si romanii aveau lift dar se numea altfel in latina.

Problema nu ar fi fost asa enervanta daca nu ar fi fost vorba de bagajele pregatite pentru 2 saptamani de vacanta si stiti cum sunt oamenii cand fac bagaje pentru o calatorie cu masina: “Lasa sa iau si asta ca nu car eu cara masina”. Aiurea, daca te duci in hoteluri fara lift cari tu bagajul nu masina. Masina sta in fata hotelului luminata de feeria de culori si lumini generate de hotelul nou nout, de 5 etaje fara urma de lift.

Am vazut Dunarea de la geam dimineata. Pitoresc rau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu