joi, 19 martie 2009

Topul gafelor la volan

Cea mai grava gafa la volan am comis-o intr-o vara cand am plecat cu o veche prietena sa calatorim o saptamana pe unde om vedea cu ochii. Am inceput cu Sibiu, Vatra Dornei, Bistrita, Cluj si apoi iar Sibiu. Poveatea se intampla pe drumul spre Vatra Dornei.

Mergem frumos pe drum pe unde zice GPS si prin inima Moldovei oprim la o bariera. Bariera era putin deosebita fata de barierele obisnuite deoarece era lunga cat tot drumul nu numai cat o banda. Si zice amica tragand din tigara si probabil plictisita de perspectiva de a sta la bariera:
- De ce au facut astia bariera asa lunga? Le-o fi fost lene sa o taie? Trebuie sa fi cautat ceva batul asta asa lung.
Recunosc ca briera era fabricata din bunatate de lemn, probabil un falnic copac la vremea lui.
- Nu, cred ca au facut-o intentionat pentru ca sunt idioti care ocolesc bariera si trec pe linia ferata. O fi calcat trenu pe vreunu pe aici, o fi lasat mizerie in urma accidentului si s-au gandit astia din sat sa puna o bariera mai mare. Sa priceapa tot prostu' ca nu trebuie sa treaca.

Avea sa se dovedeasca ca eu sunt lupul moralist imediat ce ajungem la Vatra Dornei. Ajungem si cum mergeam eu asa, vad brusc masini oprite, ma uit eu si nu vad urma de semafor. Drumul era putin nedefinit, nici o casa pe margine desi eram in mijlocul orasului, urmaream semnele de "Centru". Si cum nu m-am uitat eu prea bine de n-am vazut ditamai semaforu, depasesc linistita masinile alea oprite ca tot nu venea nimeni din fata. Tocmai vroiam sa zic "Ce dracu' stau astia in mijlocul drumului" cand simt calea ferata sub roti...
- La naiba zic, suntem pe calea ferata si era bariera...
- Unde? zice amica si se uita pe geamul din dreapta disperata ca poate vine si trenu.
Din fericire nu venea nici un tren.
- Ah, zic, uite asa ma vede politia si imi ia carnetu.
- Daca te calca trenu' nu mai aveai problema asta. Si mai ziceai la bariera trecuta de idiotii care ocolesc bariera... Da' astia au calea ferata in buricul targului?

Da, in Vatra Dornei trece trenu prin buricul targului, asa oras frumos, imprejurimi superbe, drumuri proaste si uneori idioti de la Bucuresti care trec aiurea pe calea ferata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu