vineri, 29 ianuarie 2010

Zodia ma reprezinta pe mine sau eu reprezint zodia ?

Dilema unui dragon de foc scrisa pentru leapsa de pe Hotcity


Google “zodiac chinezesc” –> site … –> aflati-va zodia dupa ziua de nastere (data ora). De data asta vreau sa fac o treaba precisa, deci sun pe mama:
…..
- Mama, la ce ora zici ca m-am nascut.
- Te-ai nascut cu 2 luni mai devreme. Crezi tu ca mai conteaza ora?
Asa imi trebuie daca o sun pe mama in miezul zilei si o intreb lucruri stupide.
- Nu conteaza, dar vroiam si eu sa stiu.
- La sase si ceva dimineata.
- Sase si cat?
- Oricum pana in sapte, in jur de sase jumate. 

Si cam atat am putut sa aflu, iata-ma din nou la pagina care imi promite ca o sa imi spuna in ce zodie sunt daca ii spun data si ora nasterii. Pun cu o mana ferma ora 6:18 si obtin urmatoarele rezultate:
Dupa Zodiacul European: zodia Balanta (decada 2) - ascendent in Balanta
Dupa Zodiacul Chinezesc: zodia Dragon (de Foc) - ascendent in Iepure
Dupa Zodiacul Indian: zodia Uliu
Dupa Zodiacul Druidic: zodia Scorus
Dupa Zodiacul Floral: zodia Mac


1. Dupa Zodiacul European: zodia Balanta - ascendent in Balanta
Daca e adevarat ca dupa 40 de ani ascendentul este mai important decat zodia si ca omul se schimba este clar ca eu nu o sa ma schimb. Sunt o persoana neinteresanta care ramane totdeauna la fel. Eh, asta e, sper ca o sa supravietuiesc putin si dupa 40 de ani fara sa mor de plictiseala. Sau si mai rau sa omor pe careva plictisandu-l.


2. Dupa Zodiacul Chinezesc: zodia Dragon (de Foc) - ascendent in Iepure
Acum imi explic eu contradictiie care zac in opozitie cateodata in mine. Ce ar putea avea in comun un dragon de foc cu un iepure? Sa incercam cateva asocieri libere:
- Un suflet de iepure si o atitudine de dragon
- O atitudine de iepure si un suflet de dragon
- Un sufleu de iepure si un dragon satul
- Motto: “Frigem pe cei mici ca un dragon de foc si fugim ca un iepuras de cei mai mari”.
Revenind de pe campiile patriei, acuzatiile din zodiacul hotcity ar fi ca dragonul se crede in stare sa schimbe lumea, crede ca va face istorie prin simpla lui existenta si se considera superior majoritatii celorlalti muritori.

In apararea mea as avea cateva lucruri de spus.

Eu nu ma cred in stare sa schimb lumea desi mi-ar placea. Imi e teama ca nu as sti cum sa o schimb ca sa fie mai buna; ca sa nu mai vorbim ca nu as putea spune dupa ce criterii sa definesc “mai buna”. Adica dragonul s-ar baga in aventura dar iepurele are indoieli privind strategia. Iepurelui ii e teama ca strategia o sa se intoarca impotriva lui, o sa ii dea ceva suturi in fund si el va fi nevoit sa fuga mancand pamantul.

Despre istorie numai de bine dar nu cred ca o sa ma tina minte; nu m-a atins megalomania, mai am pana sa imi aduca rudele portocale la spital. Totusi ma simt minunat daca in echipa in care lucrez exista lucruri la care toti stiu ca eu ma pricep cel mai bine. Si lucrul trebuie dovedit si toti trebuie sa imi recunoasca meritele legate de acea “specialitate”. Recunoasterea poate avea loc in grup sau individual, nu sunt asa pretentioasa.

Cu superioriatea recunosc ca m-a lovit. Am reusit de-a lungul timpului sa invat sa ascult si ce zic ceilalti si sa nu fac tot timpul ca mine dar mai recidivez si desigur imi primesc rasplata. Vad insa asta ca pe o sursa de aventura in viata mea. De ce sa iau o harta cu mine cand as putea sa cred ca ma descurc si singura in orasul unde n-am mai fost niciodata si habar n-am de limba locuitorilor? Rezultatul este desigur o febra musculara dar si o cunoastere mult mai buna a orasului respectiv si o apreciere crescuta pentru limbajul semnelor.

Se pare ca mi se cam potriveste zodiacul. Acum imi dau seama ca sunt oameni care mi-au descoperit punctul slab, au vazut iepurele din spatele dragonului si continua sa il mangaie tandru pe urechi. Lucru care produce confuzie pentru bietul dragon care nu se mai poate concentra si tot scuipa foc pe alaturi. Iata cum scapa unii de superioritatea mea in fata istoriei si uite-asa nu mai ajung sa schimb lumea.


3.Dupa Zodiacul Indian: zodia Uliu
Cred ca din punctul de vedere al unui iepure un uliu e aproape acelasi lucru ca un dragon de foc, amandoi zboara si il pot face garnitura la varza. Totusi mie imi plac pasarile de prada mai ales daca tin un spectacol live la Burg Landskron.


4. Dupa Zodiacul Druidic: zodia Scorus

Eu nu stiu ce e ala “Scorus”. Google –> Dex
SCORUS, scorusi, s.m. Arbore din familia rozaceelor, cu frunze compuse, cu flori albe si cu fructe comestibile, brune sau galbene, cu lemnul foarte dens, dur si omogen, folosit in industria mobilelor (Sorbus domestica). ♢ Scorus de munte (sau pasaresc) = arbore mic din familia rozaceelor, cu ramuri plecate, cu frunze imparipenate, cu flori albe si fructe de marimea unui bob de mazare, rosii si astringente la gust (Sorbus aucuparia). – Din scorusa (derivat regresiv).
Nu cred ca am ajuns la un plan spiritual suficient pentru a putea incerca macar sa aberez pe tema asta. Mi se pare ca inteleg ca as putea fi, druidic vorbind, reprezentata de vreo masa pe care o am prin casa si de care ma lovesc cel putin de 2 ori pe luna. O fi si vreun semn in plan spiritual dincolo de cele ocazionale in planul existentei fizice?


5. Dupa Zodiacul Floral: zodia Mac

Este oficial, sunt un drog. Draguta si simpatica, ingenua si misterioasa fac pe multi sa ma ia de iepuras si sa imi admire blanita pufoasa. Devin incet incet indispensabila si cand dependenta e clara apare dragonul cu focul. Unii mai scapa… dar greu.